logo 65

Борислав Захариев

Борислав Захариев, по-известен като Боби Турбото (роден 17 юли 1981 г.) е български актьор, филмов сценарист, телевизионен водещ и певец.

Учил е „актьорско майсторство за драматичен театър“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Елена Баева.

Става известен в предаването „Сблъсък“ по bTV, където води комедиен сегмент. След това за кратко води предаването „Турбо лига“ по Нова Телевизия. Пее в песента „3 синджира Боби“, излязла в албума на „Ъпсурт“ „Quattro“.

В края на 2009 участва и завършва втори в телевизионното танцувално състезание ВИП Денс с партньорката си Мария Силвестър. През 2011 г. участва в българския сериал по БНТ Под Прикритие в ролята на Чолев в първия епизод на 1 сезон,в който го убиват.

През 2018 г. участва в сезон 6 на телевизионното предаване „Като две капки вода“. На следващата година получава роля в сериала „Пътят на честта“ по NOVA TV и в пиесата „Без задръжки“ в Сатиричен театър „Алеко Константинов“.

През 2020 г. участва в „Маскираният певец“ под маската на Баба Яга и печели втория сезон на предаването. През 2021 г. отново участва в „Маскираният певец“, но като гост-участник в ролята на Златният.

wiki